• ELSGEESTERCROSS 2017 BIJ RIJVERENIGING VOORRUITERS TEYLINGEN

ELSGEESTERCROSS 2017 BIJ RIJVERENIGING VOORRUITERS TEYLINGEN


De Rijverenging “Voorruiters” uit  Voorhout heeft zondag  11 juni haar jaarlijkse paardencross gehouden. Onder zomerse temperaturen is een crosswedstrijd voor pony’s en paarden verreden. Mede door de inzet van 50 vrijwilligers werd  dit goed georganiseerde evenement wederom een succes. Voorzitter Kees Zwetsloot kijkt naar tevredenheid terug op dit bijzondere evenement van de Vereniging. Helaas was er toch een ongelukkige val van Esmee Kramp van de Koningin Emma ruiters. Hopelijk herstelt zij snel van de verschoven ruggenwervels.

Dat de paardencross leeft blijkt wel uit het aantal deelnemers. Aan deze zevende paardencross deden maar liefst 67 combinaties mee. De deelnemers waren onderverdeeld in de categorieën: pony’s laag, pony’s hoog, paarden laag en paarden hoog. Voor de organisatie was de uitdaging des te groot omdat er 2 starts per combinatie waren ingeroosterd.  Hierdoor waren er dit jaar maar liefst  134 starts. Los van de wedstrijden heerste er een ontspannen sfeer om en rond het parcours,  het terras van clubhuis “De Paardenbloem” en het marktplein.

Accommodatie
De vereniging telt in het zomerseizoen bijna honderd leden en dat is behalve de liefhebberij voor de sport  mede te danken aan de accommodatie”, laat voorzitter Zwetsloot weten. “Wij beschikken over een uniek permanent crossterrein en er wordt diverse keren in de week getraind in de disciplines: dressuur, cross en mennen”. Alle leden moeten wel over een eigen paard of een door hen verzorgd paard beschikken, want de Voorruiters is geen manege. Het parcours was dit jaar wederom opgebouwd uit natuurlijke hindernissen, zoals een waterpartij, een schatkist en tripple, een hooiberg, hooiruiven, tractorbanden, een bezembak, een kasteel en kerk op het kerkenland, en zelfs een hindernis van wijnvaten en een paddenstoel met rood en witte stippen. Voor de ruiters een enorme uitdaging en voor de toeschouwers prachtig om naar te kijken.

Winnaars
In de diverse categorieën, waarin ook deelnemers van andere verenigingen, vielen in sportieve zin de Voorruiters goed in de prijzen. In de categorie pony’s laag ging de hoofdprijs naar Isa Warmerdam met Suzanne. Zij wist de familie L’Amie net voor te blijven. Bij de categorie pony’s hoog ging hoofdprijs naar Britt van der Meel met haar pony Anyway. Bij de categorie paarden laag ging de hoofdprijs naar Kimberley van Beelen met Frodo.  Aan het einde van de dag wist Hannah Warmerdam het resultaat van haar zus Isa net niet te evenaren. Zij werd namens de Voorruiters 2e.  De hoofdprijs was voor Lotte Dietz met Golddigger van de Palesteijnruiters. Wethouder Kees van Velzen kon haar verblijden met een mooie paardendeken.

Naast het paardrijden konden bezoekers onder het genot van een hapje en drankje volop genieten van dit Paardenevenement. Kortom voldoende sport, spanning, plezier en vertier. Volgens Zwetsloot is ook dit jaar mede dankzij een 30-tal sponsoren en 50 vrijwilligers een mooie en spannende paardencross voor de regio Zuid- en Noord Holland op de wedstrijdkalender gezet. Bij de prijsuitreiking bedankte Zwetsloot dan ook terecht de vele vrijwilligers en sponsoren.