Suzanne Seelen (Katwijk)

Mijn naam is Suzanne Seelen en ik ben al sinds mijn kindertijd gepassioneerd paardensporter. Als vijfjarige kleuter thuis in de wei begonnen met rijden, elke week wel een keer van de pony gevallen, opgestaan, doorgezet en tot op de dag van vandaag fanatiek met de paardensport bezig. Ponyspel, achttal, defilé, dressuur, springen, eventing en endurance, ik heb het allemaal gedaan. Mijn visie is één worden met de paarden en met ze samenwerken.

Met mijn pony Bento ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met de eventingsport. Deze pony sprong werkelijk alles, óók thuis de wei uit, waarbij hij mij inhaalde op het pad terug naar de stal. Met hem werd ik M dressuur, Z springen en Z eventing.

Na mijn ponytijd ben ik HBO Food & Business gaan studeren en zat een eigen paard er even niet in.

In 1997 kocht ik Milord, een 3 jarige, onbeleerde schimmelruin. Hij is ingereden door Jantien van Klaveren met hulp van Jaap Jonker, in ruil voor een schaal maatjesharing. Dat waren nog eens mooie tijden! Milord was overal bang voor, maar in de cross ontzettend betrouwbaar en stoer. De laatste keer dat ik eraf viel was thuis in de buitenbak. Hij had net de galopwissel geleerd en schrok er zelf zo van, dat ik ernaast lag, wat hij vervolgens ook weer eng vond. Met crossen had hij een groot hart en reden we alle klasses met veel plezier tot in het Z met winstpunten. In 2011 heb ik helaas afscheid moeten nemen van Milord.

Waar mijn ambities voorheen bij het zelf starten lagen, heb ik mijn koers sinds 2012 gericht op het behalen van mijn instructeurs diploma en sinds 2014 ook als KNHS official, namelijk jurylid dressuur B/L. Het geven van crossles bij de Voorruiters sluit helemaal aan op de weg die ik ingeslagen ben.